kiezen tegels voor je badkamer
Interieur

Het kiezen van de perfecte tegels voor je badkamer

Weet je wat het allermooiste is aan het ontwerpen van je badkamer? Het kiezen van de perfecte badkamertegels! Niet alleen vormen ze de basis voor de stijl en de sfeer van je badkamer, maar ze hebben ook een grote invloed op hoe je je hier voelt. Als je door alle soorten, kleuren en maten niet weet waar je moet beginnen: geen paniek! Met deze gids maak je stap voor stap de juiste keuzes en creëer je de badkamer van je dromen.

Het type tegel: Maak de beste keuze voor jouw stijl

Er zijn ontelbare soorten badkamertegels. Van keramiek tot porselein, van natuursteen tot glas, allemaal met hun unieke eigenschappen. Keramische tegels zijn veelzijdig, duurzaam en budgetvriendelijk. Porseleinen tegels zijn nog harder en waterbestendiger: perfect voor de badkamervloer. Natuursteen zoals marmer of leisteen geeft een luxueuze, organische uitstraling. En glazen tegels reflecteren het licht en geven je badkamer een moderne touch. Bij Tegelfabriek Nederland vind je de mooiste tegels, welk type badkamertegel je ook zoekt!

Kies de juiste grootte en vorm

Het formaat en de vorm van je tegels kunnen je badkamer visueel vergroten of verkleinen. Grote tegels geven je ruimte een strakke, moderne look en laten je badkamer groter lijken. Kleinere tegels, zoals mozaïek, zorgen voor een meer gedetailleerde en gezellige sfeer. Hiermee kun je ook een accentwand tegelen. En vergeet de vorm niet. Rechthoekige tegels geven een klassieke, traditionele look, terwijl zeshoekige of visgraatpatronen een speelse, moderne vibe creëren. Als je houdt van speelse tegeltjes dan zijn visschub tegels ook een hele leuke optie!

Kiezen tegels voor je badkamer badkamertegels

Het kleurenpalet: Maak combinaties die werken

Bij het kiezen van een kleurenpalet voor je badkamertegels moet je rekening houden met de algehele stijl van je huis en het gevoel dat je wilt creëren. Ga je voor een spa-achtige sfeer, kies dan voor neutrale tinten zoals wit, beige of grijs. Voor een moderne, strakke look zijn zwarte of donkergrijze tegels een mooie keuze. Houd je van kleur? Wees dan niet bang om te experimenteren met blauwe, groene of zelfs roze tegels.

En het mooie is: je hoeft niet te kiezen voor één enkele kleur. Combineer verschillende tinten van hetzelfde kleurenpalet voor een harmonieuze look. Of maak een gedurfd statement met een kleurrijke accentmuur of een mooie patroonvloer.

De afwerking: Een kwestie van smaak

Glans, mat, textuur… de afwerking van je tegels is een kwestie van smaak, maar heeft ook invloed op de uitstraling én functionaliteit van je badkamer. Glanzende tegels reflecteren het licht en maken de ruimte lichter, terwijl matte tegels een meer ingetogen, moderne look geven. Tegels met textuur geven diepte aan je ruimte en bieden ook extra grip, wat een pluspunt kan zijn in de douche.

Van droom tot realiteit: jouw tegelkeuze

Zodra je je keuze hebt gemaakt, is het tijd om die droom tot leven te brengen! Denk eraan om vooraf stalen van je tegels thuis – in de badkamer – te bekijken. Zo zie je hoe ze eruitzien bij verschillende lichtomstandigheden en hoe ze samengaan met andere elementen in je badkamer.

Met deze tips is het kiezen van tegels voor je badkamer een fluitje van een cent. Je badkamer ontwerpen was nog nooit zo leuk en spannend. Dus ga ervoor en laat je badkamer stralen met jouw perfecte tegelkeuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *