Interieur, Woonstijlen

Metropolitan interieur | Breng gezelligheid en luxe in je woning

Een metropolitan interieur bestaat al lang, maar heeft de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen. Dat is geen wonder, want het is een bijzondere stijl die warmte en luxe combineert. Je vindt er dan ook zowel moderne als klassieke elementen in terug. Wil je ook graag een uniek Metropolitan interieur creëren en je woning in Eric Kuster stijl inrichten? Lees verder voor handige tips!

Tijdloos interieur waarin alles mogelijk is

Het fijne aan een Metropolitan interieurstijl is dat alles kan. Dat geeft je veel ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Experimenteer met vrolijke kleurtjes, glanzende objecten en opvallende decoratie. Er is geen goed of fout, zolang je maar de balans bewaart.

Een ander groot voordeel van een Metropolitan interieur is dat het tijdloos is. Je combineert namelijk een authentieke met moderne sfeer. Dat betekent dus ook dat je je interieur niet om de zoveel tijd opnieuw hoeft in te richten om mee te zijn met de laatste nieuwe trends. En als je het dan toch wilt vernieuwen, doe je dit eenvoudig door slechts enkele elementen te veranderen!

Metropolitan afrikaans interieur

Goede optie voor elk budget

Dit interieurtype past bij ieder budget. Vooral de klassieke meubelen die je gebruikt om warmte toe te voegen, kan je voor een scherpe prijs op de kop tikken. Je kan daarvoor bijvoorbeeld een oude kast die je van je oma gekregen hebt gebruiken of kiezen voor een exemplaar dat je terugvindt in de kringloopwinkel.

Moderne meubels zijn doorgaans iets duurder, maar ook deze vind je in diverse prijscategorieën. Het is dus perfect mogelijk om een prachtig Metropolitan inrichting te ontwerpen met een kleiner budget.

Is de Metropolitan stijl iets voor jou?

Een Metropolitan inrichting is een goede keuze als je niet alleen houdt van luxe en bling bling, maar je hartje ook sneller slaat van charmante meubels en accessoires. Het combineert namelijk het beste van beide werelden.

Het is ook een aanrader als je van unieke dingen houdt en je een interieur wilt creëren dat iedereen zal verbazen. Opvallen doet het zeker. Zoveel zelfs dat het jou nog elke dag zal verrassen.

Metropolitan interieur Eric Kuster stijl

Zo ontwerp je een Metropolitan interieur

Vind jij een Metropolitan interieur dat bruist van gezelligheid en luxe helemaal het einde? Dan ben je vast benieuwd naar hoe jij je het kan toepassen in jouw woning. Onderstaande tips helpen je op weg!

Vind de balans tussen klassiek en modern

Hoewel alles kan en mag bij een Metropolitan stijl, is het wel belangrijk dat je zoekt naar de perfecte balans tussen klassiek en modern. Alleen zo zorg je voor de juiste sfeer. Laat charmante meubels en accessoires dus niet overheersen, maar probeer om evenveel luxueuze elementen te gebruiken. Eric Kuster is een bekende internationale interieurdesigner die bekend staat om Metropolitan interieurs. In zijn werk kun je dan ook veel inspiratie vinden voor een Metropolitan woonstijl à la Eric Kuster Style.

Durf gewaagde keuzes maken

Ben jij een durver en houd je van gewaagde dingen? Dan kan een Metropolitan interieur je zeker bekoren. Er wordt bij deze stijl namelijk gebruikgemaakt van opvallende decoratie. Wees niet schuw om te kiezen voor grote Afrikaanse beeldwerken, gouden kaders, schitterende Swarovski kristallen en meer. Je mag je verbeelding gebruiken. Echt alles is mogelijk, zolang je die balans in je achterhoofd houdt. Doe dus gerust lekker gek!

Metropolitan interieur

Voeg herinneringen toe aan het Metropolitan interieur

Een Metropolitan interieur geeft je de mogelijkheid om te reizen in de tijd én ruimte. Zo worden er niet alleen klassieke en moderne elementen gebruikt, maar ook accessoires toegevoegd uit diverse landen. Vul je interieur dus gerust aan met decoratie die je doet herinneren aan leuke reismomenten.

Denk bijvoorbeeld aan dat ene giraffebeeldje dat je van iemand hebt gekregen op reis. Of het Venetiaans masker dat je op je vakantie aan een goede prijs kon kopen. Deze leuke extra’s zorgen ervoor dat je nog zoveel meer van je Metropolitan interieur geniet. Want telkens als je de pronkstukken terugziet, word je meegenomen naar die mooie tijd.

Begin met neutrale aardetinten

Bij de Metropolitan stijl kies je het best voor neutrale aardetinten als basis. Dat is geen verplichting, maar het zorgt wel voor een mooier geheel. Zo kun je bijvoorbeeld zwart en taupe combineren. Vervolgens kan je de ruimte aankleden met kleurrijke accessoires. Durf gerust verschillende patronen kleuren en structuren met elkaar combineren.

Vind je aardetinten maar niets? Dan hoef je ze uiteraard niet te gebruiken. Jij bepaalt helemaal zelf welke kleuren je kiest. Daar heb je veel vrijheid in bij deze stijl. Wel is het belangrijk om je inrichting niet te hectisch te laten overkomen. Om die redenen ga je het best voor een vast kleurenpalet dat je aanvult met opvallende accenten.

Metropolitan interieur

Ga voor duurzame en natuurlijke materialen

Glitter en glamour is erg belangrijk bij een Metropolitan interieur, maar gezelligheid staat eveneens centraal. Daarom is het een goed idee om voor natuurlijke materialen te kiezen. Ze vullen je ruimte met charme. Zo kan je kiezen voor eikenhouten kasten, mangohouten dressoirs, stoelen die bekleed zijn met leder en schapenvachtjes. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Zorg er wel voor dat je kiest voor duurzame materialen. Deze kosten wat meer, maar gaan heel wat langer mee waardoor ze je met verloop van tijd geld uitsparen. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar het is wel een slimme zet!

Let it sparkle

Metropolitan luxury? Dat staat grotendeels voor glitter en glamour. Wees dus niet bang om je interieur te laten schitteren. Letterlijk en figuurlijk. Dat doe je bijvoorbeeld door decoratie met glitters toe te voegen, gebruik te maken van metalic verf of meubels en decoratie met een hoge glansgraad te kiezen. Ook hier zijn er heel wat mogelijkheden. Het enige wat je moet onthouden is dat je niet mag overdrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *