Deens ovale eettafels
Interieur, Wonen

Ovale eettafels: vleugje Scandinavië in de eetkamer

Op zoek naar iets unieks om je eetruimte nieuw leven in te blazen? Wat dacht je van ovale tafels? Ja, je hoort het goed! Deze prachtige meubelstukken zijn perfect om je huis een eigentijdse en tegelijkertijd gezellige uitstraling te geven. En ze passen perfect bij de hedendaagse woonstijlen zoals het Japandi– en Scandinavisch interieur.

Ovale eettafel kiezen

Er zijn zoveel ovale eettafels om uit te kiezen, dus het is belangrijk om de juiste te vinden voor jouw ruimte. Ga je voor een kleinere ovale tafel, dan is dat perfect voor een gezellige eethoek. Heb je wat meer ruimte? Kies dan voor een grote ovale tafel. Deze wordt gegarandeerd het middelpunt van je (eet)ruimte.

Vind je een ovale eettafel prachtig, maar kan je de ruimte voor extra gasten niet missen? Kies dan voor een Deens ovale tafel. Ook deze tafel is op zijn breedst in het midden, maar hij loopt minder – bijna recht – af naar de hoeken. Hierdoor is er ook op de kopse kanten ruimte om aan tafel te zitten, in tegenstelling tot een klassieke ovale tafel.

Deens ovale eettafels

Meer dan alleen een eettafel

Het mooie van eettafels is dat ze veel meer zijn dan alleen een plek om te eten. Ze zijn ook een ontmoetingsplek: een plek waar je samenkomt met vrienden en familie, spelletjes speelt of aan werkt. Ze zijn een plek waar herinneringen worden gemaakt. Dus kies een tafel die niet alleen bij je interieur past, maar ook bij je leven. Misschien is dat een minimalistische Deense ovale tafel, of misschien een robuuste, houten tafel. Wat je ook kiest: zorg ervoor dat het een tafel is waar je van houdt, en die je uitnodigt om te zitten, te ontspannen, en te genieten van het leven.

Stylen maar: Zo pas je een ovale tafel in jouw interieur

Nu denk je misschien: “Hoe style ik mijn ovale tafel?” Geen zorgen, hier zijn wat tips! Speel met contrasten: heb je een lichte tafel, ga dan voor donkere stoelen, of vice versa. Dit zorgt voor een spannend contrast en zet je tafel echt in de spotlight.

En denk ook aan het tafelblad! Die is perfect voor het tonen van je favoriete items. Wat dacht je van een mooie vaas met bloemen, of een decoratiestuk met mooie kaarsen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *