tips vaderdag knutselen idee voor kinderen, kleuters en peuters
Kids

5 x Vaderdag knutselen tips & ideeën

Elke 3e zondag van juni (en in België elke 2e zondag van juni) vieren we Vaderdag. Natuurlijk staan op deze dag alle vaders in de spotlights. Dat vieren we bijvoorbeeld met een ontbijtje op bed, lekker uitslapen of uit eten gaan, maar iedereen heeft zo zijn eigen tradities op Vaderdag. Wat er toch wel een beetje bij hoort, is een knutselwerkje gemaakt door de kinderen. Vaak wordt er op het kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of op school wel aan de papa’s gedacht, maar het is natuurlijk ook leuk om zelf met de kinderen aan de slag te gaan met een leuke knutsel voor papa of opa. In deze blog vind je een aantal leuke Vaderdag knutsel en cadeau ideeën die geschikt zijn voor jong en oud!

Vrolijke sokken

@Deklasvanjuflizzy had dit super leuke idee voor het maken van je eigen Happy Socks. Speciaal voor jouw eigen held op sokken. Dit vaderdagcadeau is echt heel gemakkelijk te maken. Je hebt alleen een paar witte sokken nodig en textielmarkers, die je bijvoorbeeld beiden vrij goedkoop bij Action kunt scoren. Teken, schrijf of kleur wat je wilt en je kunt papa op Vaderdag verrassen met zijn eigen, unieke, Happy Socks. Het leuke is dat deze knutsel voor Vaderdag is ook geschikt om te doen met peuters en kleuters!

Initiaal van hout en draad

Voor dit leuke knutselidee heb je alleen een klein plankje hout, wat spijkertjes, een hamer en een bolletje wol nodig. Hoe je het maakt? Heel simpel. Teken met potlood de door jou gekozen letter, bijvoorbeeld de P van papa, op het hout en sla met tussenstukjes van ongeveer een centimeter spijkertjes in het plankje. Pas op je vingers 😉 Zitten alle spijkertjes erin? Neem dan je bolletje wol en ga lukraak met de draad om alle spijkers heen. Van links naar rechts, van boven naar onder, net zolang tot je alle spijkertjes (een paar keer) hebt gehad. Pro tip: sla in de beide bovenhoeken ook een spijkertje en bind daar een stukje draad aan vast, dan kun je het plankje ophangen.

Sleutelhanger voor papa

Superpapa sleutelhanger

De knutseltips van @budgetkidstips zijn altijd leuk en deze leuke Vaderdag knutsel voor wat oudere kinderen is ook echt een toppertje. Maak van grote houten kralen jouw eigen Superpapa. Voor dit knutselidee heb je nodig: een sleutelhanger (ring of haakje), grote ronde houten kralen (te koop bij o.a. Wibra en Action), gekleur vilt en een stukje koord.

Verf eerst de kralen in jouw favoriete kleur en teken een gezichtje. Knip vervolgens de cape uit het vilt. Maak de draad vast aan de sleutelhanger en rijg de kralen en de cape eraan. Een knoopje aan de onderkant en jouw eigen Superpapa sleutelhanger is klaar!

@budgetkidstips Maak een leuke sleutelhanger voor superpapa!! Je maakt ze met de houten kralen van de @Wibra Nederland , van knutselvilt knutsel je een cape. Zo zijn al snel je superpapa sleutelhangers klaar. #vaderdagcadeau #vaderdag #sleutelhanger #knutselen #diy #diycraft #betaalbaar #kinderactiviteiten #budgettip #creatief ♬ Summer day – TimTaj

Sleutelhanger van kurk

Nog zo’n leuke sleutelhanger is deze hanger van kurk. En hiervoor heeft mama ook een hele belangrijke taak: zij mag namelijk een fles prosecco met kruk leegdrinken! Ja, het moederschap is een zware taak! 

Deze sleutelhangers maak je simpel door de kurken te verven en er een schroef met oogje in te draaien (deze koop je bij de bouwmarkt – vaak los verkrijgbaar bij de ijzerwaren). Een sleutelring eraan en je bent klaar!

Papa’s eigen sleutelrekje

Is papa altijd zijn sleutels kwijt? Maak dan zijn eigen sleutelrekje! Voor dit super simpele vaderdag knutselidee heb je alleen een stukje hout nodig, wat verf en een paar spijkers. 

Een vaderdagknutsel perfect voor peuters of kleuters want het is ook zo klaar. En peuters die hamertje-tik kennen, kunnen dit ook echt prima zelf! 

Hoe je het maakt? Schuur het hout even zodat er geen splinters meer vanaf komen. Laat het hout verven in papa’s favoriete kleur. Bepaal vervolgens hoeveel spijkers in het hout komen. Zet met een stift even stipjes waar de spijker in het hout moet en laat je peuter of kleuter verder lekker zelf aan de slag gaan. 

Wil je ze extra helpen? Zet met permanent marker een streepje op de spijker tot hoever deze het hout in moet!

Een tekening voor Vaderdag

Natuurlijk blijft een Vaderdag tekening nog steeds ook altijd een goed idee. Om de tekening net even wat meer ‘sjeu’ te geven, doe er een mooie lijst omheen. Lijsten zijn voor een paar euro te koop bij bijvoorbeeld Action, en je hebt met zo’n lijst om de foto gelijk een mooie herinnering voor later. Hoe leuk is het om straks alle vaderdagtekeningen van door de jaren heen naast elkaar aan de muur te hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *