knutselen met wc rollen ideetjes
Kids

Knutselen met wc-rollen voor kinderen

Er is maar weinig kosteloos materiaal waar kinderen zo oneindig mee kunnen knutselen als met wc-rollen. In deze blog zetten we daarom een heleboel leuke knutselideeën met wc-rollen voor je op een rij.

Knutselen met kosteloos materiaal zoals wc-rollen

De meeste kinderen vinden het heerlijk om te knutselen. Zelf iets bedenken en je fantasie de vrije loop laten of iets namaken van een leuk voorbeeld, alles is mogelijk. Knutselen kan prima met kosteloos materiaal zoals wc-rollen, lege doosjes, melkpakken of plastic flesjes. Wil je je kind uitdagen vaker te knutselen? Maak dan een speciaal mandje gevuld met allerlei (kosteloos) materiaal waarmee het aan de slag kan.

Maak je eigen verrekijker

Land in zicht! Met twee wc-rollen, wat lijm of tape en een stukje draad maak je in een handomdraai een eigen verrekijker. Je kunt je verrekijker natuurlijk helemaal naar je eigen wensen aanpassen en versieren. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden!

Sint en Piet

De tijd rond Sinterklaas is natuurlijk het perfecte moment om te knutselen met een wc-rol. Wat denk je van deze leuke deurkrans om te laten weten dat Sint en Piet van harte welkom zijn bij jullie thuis? Je kunt de wc-rollen verven of beplakken met gekleurd papier. Natuurlijk decoreer je je krans met kleine tekeningetjes (gebruik hier bijvoorbeeld knipsels uit een grote kleurplaat voor) en ook kruidnootjes kunnen niet ontbreken. 

Ook dit schattige Sintje is gemaakt van een wc-rol. Superleuk om te maken met je kinderen in de aanloop naar het sinterklaasfeest. Je gebruikt een wc-rol, gekleurd papier en wat losse watten om deze leukerd te maken.

Rupsje Nooitgenoeg

Is jouw kind helemaal gek van het boekje van Rupsje Nooitgenoeg? Speciaal voor de kleintjes is er dit leuke knutselprojectje, waarbij je je eigen Rupsje Nooitgenoeg kunt maken met geverfde wc-rollen.

Knutselen voor Halloween

Griezelen en knutselen kan prima samen. Halloween staat bekend als een feest voor de creatievelingen. Zelf je kostuum maken, de buitenkant van het huis versieren en natuurlijk kan binnen ook niet achterblijven. Ook voor Halloween kun je prima aan de slag met knutselen met een wc-rol, zoals deze leuke geverfde griezels.

Vogeltjes voeren

In de winter hebben de vogeltjes buiten wat extra hulp nodig met het verzamelen van eten. Je kunt vetbolletjes ophangen, of een vogelvoederhuisje, maar je kunt ook zelf vogelvoerhangers maken van een wc-rol. Je gebruikt hiervoor kokosvet of pindakaas en speciale vogelzaadjes, verkrijgbaar bij de dierenspeciaalzaak of in het dierenschap in de supermarkt.

Kikker

Deze leuke kikkertjes zijn niet moeilijk om te maken, maar zijn wel ontzettend leuk. Ga aan de slag met gekleurd papier en papierstroken waarmee je muizentrapjes maakt voor de poten. Superleuk bij een themahoek met een boekje van Kikker en zijn vriendjes.

Slang

Deze slang maak je ook met wc-rollen, verf en chenilledraad. Je zou in plaats van het chenilledraad ook splitpennen kunnen gebruiken, zodat de stukjes lijf los van elkaar kunnen bewegen.

Vogeltjes

Deze schattige vogeltjes zijn heel simpel te maken met een wc-rol, een lijmpistool en wat verf. Je kunt deze vogeltjes heel leuk neerzetten, maar je kunt ze natuurlijk ook ophangen voor het raam of aan het plafond. Je kunt er zelfs een mobile van maken!

Kerstguirlande

Leuke knutsels hoeven niet moeilijk te zijn. Dat zie je maar weer aan deze kerstguirlande die leuk is voor zowel op school als thuis. Verf meerdere wc-rollen mooi donkergroen en knip ze vervolgens in smalle ringen. Vouw de ringen voorzichtig dubbel en plak ze aan elkaar vast. Klaar!

Maak je eigen punnikklosje

Tot slot nog dit leuke idee om je eigen knutselmateriaal te maken. Met een wc-rolletje en een paar ijsstokjes maak je je eigen punnikklosje waarmee je zelf je leukste armbandjes kunt maken. Dit is ook een leuk idee voor een kinderfeestje. Eerst allemaal zelf een punnikklosje maken en vervolgens aan de slag met punniken voor jullie eigen vriendschapsarmbandjes.

Je ziet, wc-rolletjes zijn heel veelzijdig om mee te knutselen. Natuurlijk zijn er nog talloze andere leuke ideeën om mee aan de slag te gaan dus je kunt voorlopig lekker vooruit! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Zoek dan op ‘wc-rol knutselen’ of ‘toilet roll crafts’ op bijvoorbeeld Pinterest. Daar komt je vast leuke dingen tegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *