Besparen op boodschappen tips
Lifestyle

Besparen op boodschappen: de 6 beste tips

Iedere week merken we tijdens het doen van boodschappen dat de prijzen weer zijn gestegen. Niet iedereen kan dat ophoesten en daarom hebben we de beste tips voor je verzameld om zo veel mogelijk te kunnen besparen op je boodschappen.

Tip 1: Eén keer in de week boodschappen doen

Je hebt het misschien al vaker gehoord, maar doe slechts één keer in de week boodschappen. Zo voorkom je impulsaankopen. Wanneer je iedere dag naar de supermarkt toe gaat is de kans groot dat je producten meeneemt die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Tip 2: Zorg dat je een volle maag hebt

Als je boodschappen gaat doen is het belangrijk dat je eerst van te voren hebt gegeten. Een lege maag betekent automatisch dat je trek hebt, wat vervolgens resulteert in het kopen van ongezonde snacks die een heleboel geld kosten. Het liefst laat je kinderen ook thuis, die vragen in de meeste gevallen ook altijd om extra producten.

Tip 3: Maak de keus voor huismerken

Stop met het kopen van A-merken. Huismerken zijn een stuk goedkoper waardoor je op eenvoudige manier geld kunt besparen, zeker nu de prijzen snel stijgen. Een A-merk hoeft helemaal niet beter te zijn, het verschil in kwaliteit is vaak slechts minimaal. Vaak zijn de goedkopere producten te vinden in de onderste schappen.

Tip 4: Werk met een boodschappenlijst

Op het moment dat je naar de supermarkt toe gaat is het belangrijk om te weten wat je precies nodig hebt. Denk goed na wat je wilt gaan eten de aankomende week en wat je daarvoor nodig hebt. Bekijk de inhoud van je kasten en schrijf op welke voorraad aan moet worden gevuld. Zonder lijst ga je overbodige dingen kopen of vergeet je de helft waardoor je opnieuw terug naar de winkel moet.

Tip 5: Ga op zoek naar aanbiedingen

Het kan zeker lonen om een zoektocht te beginnen naar aanbiedingen bij verschillende supermarkten. Neem iedere week voordat je boodschappen gaat doen de folders door en kijk waar de producten die je nodig hebt mogelijk in de aanbieding zijn. Deze tip kost wel extra tijd maar kan uiteindelijk wel ervoor zorgen dat je een mooi geldbedrag bespaart. Ook fijn voor de kerstboodschappen!

Tip 6: Koop groente en fruit op de markt

Het is een feit dat zowel groente als fruit op de markt een stuk goedkoper is dan in de supermarkt. Zo kan je makkelijk besparen op boodschappen. Daarnaast is de kans ook groter dat het langer vers blijft. Stap daarom iedere week op de fiets en naar de markt. Neem iemand mee en maak er een gezellig uitje van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *