Beste wasmachines voor gezinnen
Wonen

De 10 beste wasmachines voor huishoudens t/m 4 personen

Huishoudens die uit maximaal 4 personen bestaan kunnen prima uit de voeten met wasmachines met een vulgewicht van 7 of 8 kg. Voor de beste resultaten, om je was goed schoon te krijgen, dient de wasmachine goed gevuld te zijn. Het is daarom niet aan te raden een te grote wasmachine te kopen waarvan je de trommel toch niet vol krijgt. Maar wat is nou de beste wasmachine voor huishoudens t/m 4 personen? We hebben een lijst opgesteld met de beste wasmachines van Siemens, Bosch, Samsung en Miele met een maximum gewicht van 8 kg. Hierbij zijn ze beoordeeld op het schoonwassen, energieverbruik, geluid en gebruiksgemak.

1. Miele WCD 670 WCS (€ 999) (Beste uit de test)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Miele Water Controle System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De trommelcapaciteit van deze Miele WCD 670 WCS is 8 kilo en het centrifugeert op maximaal 1400 toeren. Met het TwinDos systeem kan deze wasmachine vloeibaar wasmiddel automatisch doseren. Het is tevens uitgerust met CapDosing, waarbij je een capsule voor speciale textielsoorten in je wasmiddellade kunt plaatsen. Zelfs op slechts 40 graden wordt katoen nog goed schoon. Deze zuinige en stille machine is op afstand te bedienen en te controleren met de Miele@mobile-app.

Voordelen: stille en zuinige machine, wast katoen op 40°C goed schoon.

2. Miele WCF 370 WCS (€ 1.099)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1600 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Miele Water Control System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De capaciteit van de trommel van de Miele WCF 370 WCS is 8 kilo. Deze wasmachine kan op maximaal 1600 toeren centrifugeren. In de PowerWash-modus is je was al in 49 minuten klaar. Daarnaast beschikt de machine nog over de optie SingleWash, waarmee je wasgoed tot 1 kilo in de helft van de tijd klaar is en waarmee het zelfs tot 70% efficiënter wast. De machine is op afstand te bedienen met de Miele@Home app.

Voordelen: de machine centrifugeert goed, wast katoen op 40°C goed schoon, is zuinig en stil.
Nadelen: het spoelt katoen slecht.

3. Miele WED 675 WPS (€ 1.239)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Miele WaterProof System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De Miele WED 675 WPS is uitgerust met een 8 kilo grote wastrommel en kan centrifugeren op maximaal 1400 toeren. Het TwinDos systeem zorgt ervoor dat vloeibaar wasmiddel automatisch wordt gedoseerd. Voor speciale textielsoorten is de machine uitgerust met CapDosing, zodat je een capsule in de wasmiddellade kunt plaatsen. Ook deze zuinige en stille wasmachine kun je gewoon vanaf de bank bedienen en controleren middels de Miele@mobile-app.

Voordelen: de machine is stil en zuinig met water, het wast katoen op 40°C goed schoon.

4. Miele WEF 375 WPS (€ 1.369)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1600 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Miele WaterProof System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De zuinige en stille Miele WEF 375 WPS heeft een vulgewicht van 8 kilo. Het centrifugeert goed en kan tot 1600 toeren centrifugeren. Met de PowerWash functie is je was al in 49 minuten klaar. Heb je een kleine was, tot 1 kg, dan kun je die met de optie SingleWash wassen. Je was is dan in 50% van de tijd klaar en het wassen gebeurt zelfs 70% efficiënter. Eventjes geen zin om op te staan? Gebruik de Miele@Home app om deze wasmachine op afstand te bedienen.

De energieklasse A op het label haalt de machine alleen als je het eco 40-60 wasprogramma gebruikt. Met het synthetische programma en het katoenprogramma blinkt deze Miele qua zuinigheid helaas niet uit. Wel behoort deze machine tot de stilste wasmachines in zijn soort. De synthetische was is zo goed als droog na een wasbeurt.

Voordelen: deze wasmachine is zuinig en stil, wast katoen op 40°C goed schoon en centrifugeert goed.
Nadelen: het spoelt katoen slecht, de wasmiddellade opent niet zo lekker. Dat maakt de wasmachine schoonmaken net iets lastiger.

Beste wasmachines voor huishoudens t/m 4 personen

5. Miele WSH 863 WCS (€ 1.389)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1400 toeren
Miele Water Control System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De Miele WSH 863 WCS is niet de goedkoopste wasmachine, maar het heeft wel alle snufjes in huis die Miele kent. Het was maximaal 8 kilo wasgoed tegelijk en het centrifugeert op maximaal 1600 toeren. Het is uitgerust met het automatische wasmiddeldosering systeem Twindos en CapDosing voor speciale wasjes of additieven. Voor synthetische was gebruik je het kreukherstellend programma, welke ook nog eens enorm spaarzaam met energie werkt. Middels wifi en de Miele@Home app kun je deze wasmachine op afstand bedienen.

Met het snelprogramma QuickPowerWash kun je 5 kilo was kleding al binnen 49 minuten schoon hebben. Ook de ander wasprogramma’s zijn relatief snel. Zo is het katoenprogramma al binnen 160 minuten klaar en het kreukherstellend programma zelfs binnen 2 uur. Tijdens het wassen is deze machine bijna geruisloos. Doordat deze machine weinig water gebruikt, wordt het wasgoed niet altijd even goed uitgespoeld. Daarvoor kun je echter de optie gebruiken om extra water toe te voegen.

Voordelen: het wast katoen op 40°C goed schoon, snelle wasprogramma’s, is zuinig met water, zeer stil en is zuinig met energie op programma voor synthetica 40°C.
Nadelen: het spoelt katoen slecht.

6. Miele WCH 870 WCS (€ 1.399)

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1400 toeren
Miele Water Control System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De Miele WCH 870 WCS is geschikt voor 8 kilo was en centrifugeert met maximaal 1600 toeren. Met het TwinDos systeem wordt het vloeibare wasmiddel automatisch gedoseerd. Met CapDosing kunnen caps voor speciale wasjes of additieven worden toegevoegd. Net als voorgaande wasmachines kan ook deze machine op afstand worden bediend via wifi met de Miele@Home app. De prijs is aan de hoge kant, maar dat komt omdat het met alle snufjes die Miele in huis heeft is uitgerust. Je krijgt er dus ook wel wat voor terug.

Deze Miele valt op door haar zuinigheid. Ook het kreukherstellend programma voor synthetische was is zeer zuinig met energie. Qua waterverbruik is deze ook heel zuinig. Net als zijn voorganger in deze lijst heeft het apparaat relatief snelle wasprogramma’s (160 minuten voor katoen en binnen 2 uur voor het kreukherstellend programma). Daarnaast heeft het opties om het wasprogramma te verkorten. Tijdens het wassen is deze machine nagenoeg geruisloos. Door de zuinigheid met water zal niet alle was altijd even goed worden uitgespoeld, maar dat los je op door de optie te gebruiken om extra water toe te voegen aan het wasprogramma. Maar dat gaat natuurlijk wel weer ten koste van de zuinigheid. Al met al een zeer uitgebreide wasmachine.

Voordelen: wast katoen op 40°C goed schoon, zuinig met water, stil, zuinig met energie op programma voor synthetica 40°C.
Nadelen: spoelt katoen slecht

7. Miele WEH 875 WPS € 1.619,-

Vulgewicht: 8 kg
Energieklasse: Energieklasse A
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Miele WaterProof System: ja
Verwachte levensduur: 16,6 jaar

De Miele WEH 875 WPS wast tot 8 kilo wasgoed in één wasbeurt en centrifugeert met maximaal 1600 toeren. Deze machine is uitgerust met het automatische wasmiddeldosering systeem TwinDos en CapDosing voor speciale wasjes of additieven. Via wifi kun je middels je Miele@Home app het apparaat op afstand bedienen. Verder bevat het alle technische snufjes die Miele in huis heeft, vandaar ook de hoge prijs. Dit apparaat is, net als eerder genoemde machines, ontzettend zuinig, snel en bovendien nagenoeg stil.

Het katoenprogramma is binnen 160 minuten klaar, het kreukherstellende programma al binnen 120 minuten. Daarnaast zijn er diverse korte, snelle programma’s en kun je kiezen voor de optie om het wasprogramma te verkorten. Let daarbij wel op dat het ten koste kan gaan voor het uitspoelen, want niet altijd alle was wordt goed uitgespoeld, maar daarvoor kun je de optie aanzetten om extra water aan de wasbeurt toe te voegen. Al met al een zeer uitgebreide, snelle en stille wasmachine.

Voordelen: wast katoen op 40°C goed schoon, trommelverlichting, zuinig met water en zuinig met energie op programma voor synthetica 40°C.
Nadelen: spoelt katoen slecht uit.

8. Siemens WM14N095NL (€ 629)

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: Energieklasse D
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Verwachte levensduur: 13,1 jaar

Met de Siemens WM14N095NL kun je maximaal 7 kilo wasgoed in één keer wassen. De centrifuge snelheid is maximaal 1400 toeren. Het apparaat heeft de mogelijkheid om vergeten wasgoed alsnog toe te voegen en is uitgerust met het SpeedPerfect systeem om wasprogramma’s te verkorten. De machine is niet de zuinigste op gebied van energieverbruik, maar wast wel heel goed schoon, beter zelfs dan veel duurdere soorten. Wat dat betreft is het een echte topper in het schoonwassen en centrifugeren. Gegarandeerd altijd een stralend schone en mooi droge was zoals met een was-droogcombinatie. Dat geldt voor elk programma, ook voor het katoenprogramma en kreukherstellend programma. Het heeft echter ook z’n keerzijde want de machine gebruikt relatief veel energie en water om de was schoon te krijgen. Volgens Siemens zou door de koolborstelloze motor (iQdrive) de machine stil moeten zijn, maar dat gaat zeker voor het centrifugeren niet op. Al met al toch een zeer geschikte machine, compleet in alle soorten wasprogramma’s en het wast en centrifugeert als de beste. Zoek je een zuinig of stil apparaat, dan kun je beter nog eventjes verder zoeken.

Voordelen: wast synthetica op 40°C goed schoon, wast katoen op 40°C goed schoon.
Nadelen: volstoppen en leeghalen gaat niet makkelijk, programma voor synthetica (40°C) duurt lang, niet zuinig met energie op het katoenprogramma 40°C, vrij lawaaiige machine, pluizenfilter niet makkelijk te bereiken.

9. Bosch WAN28095NL (€ 639)

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: Energieklasse D
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Verwachte levensduur: 12,4 jaar

De Bosch WAN28095 Exclusiv kan 7 kilo wasgoed in één keer wassen en centrifugeert op maximaal 1400 toeren. Bovendien beschikt het over de mogelijkheid om vergeten wasgoed later toe te voegen. Even snel een korte was? Met VarioPerfect kun je wasprogramma’s verkorten. Technisch gezien is het gelijk aan de Siemens WM14N095NL Dit apparaat wast zeker goed schoon, het is een absolute topper in het echte werk, maar dat gaat ten koste van de zuinigheid. Wil je altijd een stralend schone was die bovendien mooi droog uit je wasmachine komt, dan is deze wasmachine zeker een zeer goede machine. Ook bij het katoenprogramma en het kreukherstellende programma is je was altijd schoon en droog. Ook hier geldt: het is het een of het ander. Goed schoonwassen heeft ook hier een keerzijde, want deze machine blinkt niet uit in zuinigheid, niet met de energie en niet met het water. Doordat het is uitgerust met de EcoSilenceDrive, een borstelloze motor, zou het volgens Bosch een stille machine moeten zijn, maar dat blijkt in de praktijk wel tegen te vallen. Zeker het centrifugeren is zeker niet geruisloos.

Conclusie: een zeer geschikte wasmachine voor als je was echt schoon en droog moet zijn en je daarbij niet op zoek bent naar een zuinige of stille machine.

Voordelen: wast synthetica (40°C) goed schoon, wast katoen (40°C) goed schoon.
Nadelen: volstoppen en leeghalen gaat niet makkelijk, programma voor synthetica (40°C) duurt lang, niet zuinig met energie op het katoenprogramma 40°C, vrij lawaaiige machine.

10. Samsung WW70TA049AE/EN (€ 449,-) Beste koop

Vulgewicht: 7 kg
Energieklasse: Energieklasse B
Toerental: 1400 toeren
Automatische wasmiddeldosering: ja
Verwachte levensduur: onbekend

De Samsung EcoBubble WW70TA049AE is een wasmachine uit de 5000-serie en kan tot 7 kilo wasgoed in één keer wassen. Het centrifugeren gaat tot maximaal 1400 toeren. Voor het verwijderen van de hardnekkige vlekken is deze machine uitgerust met EcoBubble en BubbleSoak. Daarnaast het een stoomfunctie (Hygiene Steam) en is het uitgerust met een zelfreinigende wasmiddellade voor wasmiddel en wasparfum en Drum Clean voor het schoonhouden van de binnenkant van het apparaat. Deze Samsung krijgt de was goed schoon en is daarbij ook nog eens zuinig met water en energie, zowel bij het Easy-Care programma als bij het katoenprogramma. Hij wast zo duurzaam mogelijk.

Door de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is deze wasmachine bestempeld als ‘Beste koop’. Het doet zijn werk meer dan goed. Katoenwas komt er mooi schoon uit en de synthetische was komt zo goed als droog uit de wasmachine. Nadeel is wel dat hij er wel even de tijd voor neemt. Het katoenprogramma duur ruim 3 uur en de synthetische was neemt ruim 2 uur in beslag. Het een gaat vaak gepaard met het ander: wil je schone was, dat kost nou eenmaal tijd. Helaas zit er geen optie op om het wasprogramma te verkorten. Of je moet kiezen voor het ultra-korte wasprogramma van slechts 15 minuten.

Voordelen: wast katoen (40°C) goed schoon.
Nadelen: programma voor synthetica (40°C) en katoenprogramma (40°C) duren lang, spoelt katoen slecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *