Marokkaanse amberblokjes gebruiken
Lifestyle, Wonen

Hiervoor kun je amberblokjes allemaal gebruiken!

De amberblokjes kunnen je niet ontgaan zijn. Deze natuurlijke manier om je huis lekker te laten ruiken heeft in korte tijd veel harten gewonnen! Amberblokjes zijn gemaakt van amberhars, een natuurlijk materiaal afkomstig van versteende boomhars. Ze hebben een heerlijke, zoete en houtachtige geur en zijn veelzijdig in de manier waarop je ze kan gebruiken. Dit zijn een aantal opties:

Gebruik amberblokjes in geurbranders

Een van de meest voorkomende manieren om amberblokjes in huis te gebruiken, is door ze te smelten in een geurbrander – ook wel een waxbrander. Snijd een stukje af en plaats hem in de brander. Daarna kan je het waxinelichtje eronder aansteken om het amberblokje te laten smelten. Na verloop van tijd verspreidt de geur zich in de kamer en zorgt deze voor een ontspannen sfeer!

Autoparfum

Je auto lekker laten ruiken? Doe een paar blokjes in een zakje en hang deze aan je achteruitkijkspiegel. Zo heb jij jouw natuurlijke autoparfum! Dit helpt onaangename geurtjes in je auto te maskeren en zorgt ervoor dat je geniet van een lekkere, 100% natuurlijke geur!

Amberblokjes voor je kleding

Je kunt amberblokjes ook gebruiken om je kledingkast en lades lekker te laten ruiken. Plaats een paar blokjes in een zakje en leg ze tussen je kleding. De geur zal zich verspreiden en je kleding zal lekker ruiken! Gebruik ze ook om je gewassen beddengoed fris te laten ruiken in de kast. Wist je dat dit daarnaast ook een geweldige manier om je kleding te beschermen tegen motten? Handig!

Als decoratie

Amberblokjes ruiken niet alleen lekker; ze zien er ook mooi uit! Leg een blokje op een mooi schaaltje als decoratie. Dat ziet er leuk uit en het ruikt ook nog eens lekker. Het is dan ook zeker aan te raden om amberblokjes neer te leggen in de hal of op het toilet!

Amberblokjes ruiken niet meer

De geuren van amberblokjes zijn heel lekker! Ruik je deze niet goed meer? Dat kan. Na verloop van tijd zal het amberblokje minder geur afgeven. Gelukkig is dit makkelijk op te lossen door het buitenste laagje van het blokje te schrapen of te raspen. Dan komt er weer meer geur vrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *