Woontrends van 2023 retro interieur 70's
Interieur, Wonen

3 woontrends van 2023 die je niet mag missen

Het jaar is nog maar net begonnen en de woontrends voor 2023 zijn alweer bekend. Sterker nog: deze waren vorig jaar al bekend. Er waren al signalen dat er een basiskleur de hoofdmoot zou zijn en niets is minder waar. Maar naast deze basiskleur is er ook een woontrend die heel erg opvallend kan zijn, net hoe je het aankleed. Ben je op zoek naar leuke woontrends om je woning op te knappen? Of ben je gewoon toe aan een andere huisinrichting? Er zit zéker iets voor in jouw huis bij.

Basiskleur is beige

In de wandelgangen was het al heel vroeg bekend; de basiskleur in het interieur is namelijk beige. Een kalm ogende en simpele kleur. Het voordeel van een beigekleur is dat je het zelf kunt aankleden met eventueel andere kleurtinten. Natuurlijk is beige er ook in verschillende kleurtinten, zoals een mooie warme beige tint. Het is net hoe bont je het zelf wil maken. Of je houdt het naturel met alles in een lichte kleur óf het andere uiterste, dat je het combineert met een aanwezige kleur. Eventueel een pasteltint.

Woontrends van 2023 beige interieur

Duurzaam wonen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken uit de maatschappij en dit zie je ook terug in de woontrends van 2023. De duurzame woontrend past daarom ook goed in het rijtje met deze nieuwe trends. In bekende woonwinkels zie je dit ook terug. Er wordt veel gebruik gemaakt van duurzame stoffen of accessoires die lokaal worden geproduceerd door bedrijven. 

Daarnaast kan je natuurlijk altijd langs een kringloopwinkel gaan of op Marktplaats kijken voor mooie tweedehands meubelen. Heel veel meubelen verdienen een tweede kans en staan erg mooi in het interieur. Zeker voor een bohemian interieur kun je hier vaak goed slagen! Of je maakt ze net iets anders door een likje verf of andere handgreepjes.

70’s look

Deze klinkt interessant, de 70’s look! De typische felle kleuren die gelinkt worden aan de 70’s zijn dan ook jouw ding als je van uitgesproken houdt. Denk aan bruin, oranje en groen. Je moet ervan houden, maar je kunt het perfect combineren met wat oudere meubels en een mooi behang op de muur die deze trend voortzet in 2023.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *