Gietvloeren duurzame vloeren betonlook vloer
Interieur, Wonen

Gietvloeren: een duurzame vloer en stijlvolle keuze

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vloeren. Als je dit artikel leest overweeg je waarschijnlijk een gietvloer. Een gietvloer biedt veel mogelijkheden en is eigenlijk altijd op jouw wensen aan te passen. Maar of het de perfecte keuze is? Dat hangt af van een aantal factoren. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten gietvloeren, de voor- en nadelen en de kosten.

Gietvloer kleuren

Gietvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. Grijs is de meest voorkomend kleur gietvloer en past perfect bij een industrieel interieur. Je kunt dus kiezen voor een neutrale kleur, zoals grijs of wit, maar je kunt ook kiezen voor een opvallende kleur, zoals rood of blauw. Bovendien kun je kiezen voor een gietvloer met een uniek design, zoals een marmer effect door het mengen van kleuren. Hierdoor kunnen gave marmer aders ontstaan in de gietvloer. Dat zorgt voor een heel tof en uniek effect in jouw woning!

Onderhoud van een gietvloer

Een gietvloer is een stuk onderhoudsvriendelijker dan bijvoorbeeld een houten vloer. De egale vloer kun je makkelijk stofzuigen. Verder hoef je de vloer alleen af en toe af te nemen met een vochtige doek. Gietvloeren zijn goed bestand tegen vuil en stof. Het is wel belangrijk om vloeistoffen meteen op te ruimen, om vlekken te voorkomen. Afhankelijk van het type gietvloer en de coating is jouw vloer ook beschermd tegen krassen en gebruiksslijtage.

Wat kost een gietvloer?

De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van de ruimte, het soort vloer en de aannemer. Zoals voor zoveel geldt: je kunt het zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wil. Er zijn namelijk veel opties in de keuze voor het soort gietvloer, de dikte en coating soorten. In de meeste gevallen zijn de kosten tussen de €50 en €90 per m².

Gietvloer leggen

Er zijn wel een paar nadelen aan gietvloeren waar je rekening mee moet houden. De installatie van een gietvloer is namelijk specialistisch werk en moet door een professional worden uitgevoerd. Ook is een gietvloer iets duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een laminaatvloer.

Gietvloer in een nieuwbouwwoning

Wil je een vloer laten leggen in een recent opgeleverde nieuwbouwwoning? Dan kun je beter niet voor een gietvloer kiezen. De grond en muren van een nieuwbouwwoning gaan vaak nog ‘bewegen’, waardoor er scheuren kunnen ontstaan in een gietvloer. En scheuren in een gietvloer wil je natuurlijk niet.

Overweeg je een gietvloer in huis? De mooie uitstraling en de eigenschappen van deze vloer maken het een geweldige keuze voor een aantal ruimtes. Het is wel belangrijk om in je beslissing te overwegen of de nadelen van de vloer wel geschikt zijn voor jouw situatie, maar als je kiest voor een gietvloer zul je daar zeker van gaan genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *