Scandinavische kerst
Interieur

Scandinavische Kerst: breng je huis in ‘hygge’ kerstsferen

Tijd om de kerstsfeer in huis te halen. Als ze ergens weten hoe je dat goed doet, dan is het wel in Scandinavië! Wil je jouw huis knus, sfeervol en toch in balans in kerstsferen te brengen? Kijk dan mee en vier een Scandinavische kerst!

Hygge

Hygge is een Deens woord dat knusheid en gezelligheid omvat. Precies wat je in huis wil voor Kerst! En laat dan nou net de sfeer zijn die ze in Scandinavië als geen ander kunnen creëren in huis. Een warm gevoel in toch zeeën van rust. Met subtiele elementen een heel aanwezige fijne sfeer neerzetten. Een kijkje in Scandinavische interieurs in kerstsferen biedt dan ook veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan!

Warm textiel en verschillende texturen – zoals dat van een grof gebreid plaid – zijn enorm belangrijk voor het creëren van het echte hygge-gevoel. 

Scandinavische kerstboom

Een kerstboom kan natuurlijk niet missen in een huis in kerstsferen! In een Scandinavisch interieur wordt er meestal gekozen voor een wat luchtigere boom, in echte Nordic stijl! Bij deze minder volle bomen kan je dus goed de verschillende takken zien. 

Ook wat betreft de kerstboom decoratie wordt de regel ‘less is more’ gehanteerd. In Scandinavië zul je geen overvolle gedecoreerde bomen zien. De takken moeten zichtbaar blijven. Met kerstlampjes en wat unieke kerstornamenten volstaat de versiering van jouw Nordic kerstboom! Omdat men houdt van natuurlijke materialen en elementen heeft een echte boom en natuurlijke decoratie – denk aan dennenappels, houten hangers en een jute mand – de voorkeur.

Kleurenpalet

In een Scandinavisch kersthuis zul je vooral traditionele kleuren zien, gecombineerd met lichte tinten. Dit zorgt voor een warme maar toch luchtige uitstraling. 

Traditionele kerstkleuren:

  • Rood
  • Groen
  • Goud
  • Blauw

Lichte kerstkleuren:

  • Wit
  • Crème
  • Lichtblauw

Pastelkleuren zie je vaak terug in een Scandinavisch interieur. Een lichtblauwe tint of verschillende groentinten passen dan ook perfect bij een Scandinavische kerst als je niet voor een combinatie van rood, groen en/of goud wil gaan.

Adventkaars

Wil je het vieren van een Scandinavische Kerst écht goed doen? Kom dan al ruim op tijd in de kerststemming met een echt Deense kersttraditie: het branden van een adventskaars. Met het branden van dit kaarsje tel je de laatste maand tot Kerst af! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *