Wat kost interieuradvies?
Interieur

Wat kost interieuradvies?

Hebben jullie net een nieuwe woning gekocht en twijfelen jullie nog over de inrichting? Of vind je het tijd voor een verandering in je interieur, maar vind je zoveel leuk dat je over alles twijfelt? Dan kan het een goed idee zijn een interieurstylist in te schakelen. Deze kan je namelijk voorzien van interieuradvies zodat jij precies weet wat er mooi staat in je woning en wat bij je gezin past, of juist niet. Lees waar een interieurstylist in kan adviseren en krijg antwoord op de vraag “wat kost interieuradvies?”.

Interieurstyling advies

Wat is interieuradvies precies?

Een interieuradvies is het advies dat je krijgt van een interieurstylist. Om tot zo’n advies te komen is het uiteraard eerst belangrijk dat je contact opneemt met de stylist, zodat je wensen besproken kunnen worden. Hierbij is het goed om al het één en ander op papier te hebben staan, zodat jullie hier direct mee aan de slag kunnen. Inspiratie hiervoor kan je bijvoorbeeld opdoen bij Wooninfluencers.

Naast dat jullie wensen worden besproken is het ook belangrijk dat de stylist naar de betreffende ruimte of ruimtes kan kijken. Niet alleen zodat de juiste maten opgenomen kunnen worden, maar ook om te kijken naar de lichtinval in de kamer, waar de stopcontacten zitten en wat eventuele andere mogelijkheden zijn.

Naast het advies dat de interieurstylist je kan geven, kan de stylist ook een ontwerp voor je maken en deze zelfs voor je uitvoeren. Dit is vooral handig wanneer je er zelf niks aan wilt doen en alles aan de stylist over wilt laten. Wil je echter alleen advies en daarna zelf aan de slag gaan met de ruimte, dan kan dat natuurlijk ook.

Kosten interieuradvies

Waarom kiezen voor interieuradvies

Het inschakelen van een stylist voor interieuradvies kan handig zijn wanneer jij en je partner allebei van een andere stijl houden, maar ook als jullie geen idee hebben van wat er nou echt bij jullie en de ruimte past. Daarnaast kan het ook goed zijn dat je woonkamer nu vol staat met meubels en accessoires die niet echt goed bij elkaar passen. Ook in dat geval kan het geen kwaad om een stylist in te schakelen, zodat zij kan kijken naar wat er verbeterd kan worden om ervoor te zorgen dat de kamer weer één geheel wordt.

Een interieurstylist kan je ook van advies voorzien als het enkel gaat om een kleuradvies, bijvoorbeeld voor de slaapkamer. Het hoeft dus niet altijd om meubels te gaan, maar dit is wel een optie. De meeste stylisten werken met een pakket, die jullie tijdens het eerste gesprek zullen samenstellen.

Interieuradvies van een interieurstylist kleurenadvies

De kosten van een interieuradvies

Wat kost interieuradvies? Dat is niet precies te zeggen, want het ligt er onder andere aan wat je precies wilt. Wil je enkel een kleuradvies, dan zal dit goedkoper zijn dan een compleet advies. Een kleuradvies ligt vaak rond de 50 euro per ruimte, terwijl een uitgebreid advies inclusief aankoopadvies en een boodschappenlijst tussen de 700 en 1000 euro ligt.

Bij een kleuradvies krijg je dan advies over de verf of het behang dat het beste gebruikt kan worden, maar ook advies over welke kleur gordijnen en accessoires je het beste aan kunt schaffen. Bij de meest uitgebreide versie krijg je advies over je gehele interieur inclusief een aankoopadvies en een boodschappenlijst met verkoopadressen voor de juiste meubels. Wil je dit nou niet, dan is er vaak ook nog een middenweg. Dit is een advies voor 1 ruimte in je woning, bijvoorbeeld de woonkamer. Je krijgt dan interieuradvies over de kleuren die je het beste kunt gebruiken en hoe je het meubilair het beste kunt plaatsen. Dit gebeurt vaak door middel van een plattegrond. De kosten hiervan liggen gemiddeld tussen de 200 en 250 euro per ruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *