mooiste interieur boeken
Interieur

5x de mooiste boeken over interieur van dit moment

Gastblog: Volg je woontrends op de voet? Ben je dol op interieurstyling en verander je regelmatig de boel in huis? Dan word jij vast heel gelukkig van deze lijst met de mooiste boeken over interieur.

5 trendy interieurboeken

Je hoeft echt geen boekenwurm te zijn om van deze interieurboeken te genieten. Ze zien er namelijk ook prachtig uit en bevatten de mooiste foto’s, waarvan je ongetwijfeld volop inspiratie krijgt. Welke van deze boeken over interieur wil jij in de boekenkast hebben?

Rooskleurig – Roos Reedijk

Roos is misschien wel de bekendste tv-stylist van Nederland. Met haar vaak kleurrijke make-overs verrast ze mensen in het programma ‘Kopen zonder kijken’. Ze weet altijd haarfijn de nieuwe bewoners vast te leggen en hun persoonlijkheden terug te laten komen in de woning.  

In haar recent verschenen boek ‘Rooskleurig’ vertelt ze wat haar geheim is. Dankzij een stappenplan, veel te gek beeldmateriaal en uitgebreide informatie in het boek kunnen we nu zelf ook aan de slag met een hip interieur dat bij ons past. 

Oh, en dit koffietafelboek is ook nog eens knalroze en misstaat dan ook niet in de meest excentrieke en kleurrijke interieurs. Hij staat bij mij zeker te shinen in huis.

mooiste boeken over interieur

Thuis best – Leonie Hendrikse & Froukje de Both

Ook aan dit interieurboek werkte een bekende Nederlander mee. Froukje de Both, die je kunt kennen van woonprogramma’s als ‘Eigen huis en Tuin: Lekker Leven’, ‘RTL Woonmagazine’ en ‘TV Makelaar’, is dol op interieurstyling. Dat is goed terug te zien in een van de mooiste boeken over interieur: “Thuis Best’. 

In dit boek bundelt ze haar krachten met top-styliste Leonie Hendrikse en laat ze zien hoe je met zowel kleine als grote ingrepen je huis van een compleet nieuw interieur kunt voorzien. Van tips hoe je een goed moodboard kunt creëren tot het maken van een verlichtingsplan. Alles komt aan bod in dit dikke boek.

Extra leuk: Froukje heeft voor dit boek binnenkijkers gemaakt bij bekende Nederlanders als Candy Dulfer en Geraldine Kemper. Heerlijk spieken bij BN’ers thuis, wie wil dat nou niet?

Love Colour – Anna Starmer

Love Colour staat al een tijdje bij mij in de boekenkast, maar is nog altijd relevant. Wat dit boek namelijk zo goed doet, is te laten zien wat de kracht van kleur is. Rood is niet zomaar rood en er zijn vele tinten groen. Volgens schrijfster Anna Starmer is kleur toevoegen een van de meest dynamische en goedkoopste manieren om je leefomgeving te veranderen.

In het boek vind je vooral veel sfeerbeelden. Daarnaast lees je over de herkomst van bepaalde kleurtinten en wat het kan betekenen voor je huis. Leuk een leerzaam tegelijk. 

Ik beloof je dat je na dit boek doorgebladerd te hebben, helemaal zin krijgt om zelf de verfkwast erbij te pakken. Extra handig dus, dat je bij dit boek uitneembare kleurstalen krijgt. 

Het Boek – Dames van Rusticus

Myrle en Marieke vormen samen het duo ‘Dames van Rusticus’. Deze interieurdesigners hebben op Instagram ruim 51 duizend volgers en delen online dus al veel interieurinspiratie.Maar in hun boek dat de simpele titel ‘Het boek’ draagt, vind je nog meer ideeën en voorbeelden. 

Het dikke boek met hard cover zal niet misstaan op de koffietafel. Het staat vol met binnenkijkers van hun mooiste projecten. Ook mogen we een kijkje nemen op de kleurrijke woonboot van Myrle zelf.

Het Boek is vooral een aanrader voor liefhebbers van de eclectische en bohemian woonstijl. Het is heerlijk bladeren en je ziet elke keer weer iets nieuws.

Alles op z’n plek – Monica Leed

De laatste in dit rijtje mooiste boeken over interieur is vooral een praktisch boek. In ‘Alles op z’n plek’ worden namelijk de meest handige, opvallende en verrassende opberg-hacks gedeeld.

De schrijfster belooft ons ’In drie stappen naar een opgeruimd, georganiseerd en gestyled huis’. Ieder hoofdstuk behandelt weer een andere ruimte in huis. De kinderkamer opruimen, de keuken organiseren of de zolder ontspullen. Het moet allemaal wat makkelijker gaan met dit boek.

Ik vind het vooral een Pinterest bord op papier, met foto’s van opgeruimde bergruimtes en strak georganiseerde keukenlades. Dankzij de bijgeleverde worksheets kun je echt gestructureerd te werk gaan. 

Kun je nog wel wat meer wooninspiratie gebruiken? Neem dan een kijkje op mijn woonblog eengoedverhaal.nu

Liefs, Mirjam Hart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *