supermarkt in duitsland
Geld, Huishouden

Boodschappen doen in Duitsland: Alles wat je moet weten

Als je dicht bij de Duitse grens woont of gewoon nieuwsgierig bent naar de voordelen van winkelen in een ander land, dan heb je misschien al gehoord dat boodschappen doen in Duitsland veel voordelen kan bieden. Van veel verschillende producten tot opmerkelijk lagere prijzen, Duitse supermarkten trekken veel Nederlandse consumenten. In dit artikel verkennen we waarom winkelen in een Duitse supermarkt aantrekkelijk kan zijn en welke supermarkten in Duitsland de goedkoopste zijn.

Waarom boodschappen doen in Duitsland?

Er zijn verschillende redenen die je kunnen motiveren om boodschappen in Duitsland te doen. Dit zijn er 3:

1. Prijsverschil: Een van de grootste trekkers voor Nederlanders om de grens over te gaan voor hun boodschappen is het prijsverschil. Veel producten, van levensmiddelen tot cosmetica en van alcohol tot huishoudelijke artikelen, zijn vaak goedkoper in Duitsland. Dit komt door verschillende belastingregels en de algemene prijsstrategieën van de winkelketens. Als je grote boodschappen doet loopt het prijsverschil meestal zo flink op ten opzichte van Nederland, dat de benzinekosten hier niet tegenop wegen.

2. Productdiversiteit: Duitse supermarkten bieden vaak een ander assortiment dan Nederlandse winkels. Je vindt er unieke merken en producten die niet beschikbaar zijn in Nederlandse winkels, wat het winkelen een nieuwe en interessante ervaring maakt. Ook veganisten doen graag boodschappen in Duitsland omdat ze daar andere, en soms ook meer (afhankelijk van de supermarkt), keuze hebben uit veganistische producten.

3. Kwaliteit van producten: Veel consumenten geloven dat bepaalde producten, zoals vlees en brood, van hogere kwaliteit zijn in Duitsland. Duitse supermarkten hebben vaak een uitgebreide bakkerij sectie met vers brood en gebak, dat dagelijks wordt geproduceerd.

Wat is de goedkoopste supermarkt in Duitsland?

Als je op zoek bent naar de goedkoopste supermarkt in Duitsland, dan zijn er een paar ketens die je kan overwegen om te bezoeken:

1. Aldi: Aldi is een van de meest bekende discountsupermarkten in Duitsland en staat bekend om zijn extreem lage prijzen. Het bedrijf splitst zich in Aldi Nord en Aldi Süd in Duitsland. Beide bieden zeer concurrerende prijzen, hoewel hun assortiment en speciale aanbiedingen enigszins kunnen verschillen.

2. Lidl: Lidl is een andere discountsupermarkt die vaak direct concurreert met Aldi. Lidl staat bekend om zijn kwaliteit, vooral in verswaren zoals vlees, groenten en fruit, terwijl het ook zeer budgetvriendelijke prijzen hanteert.

3. Netto Marken-Discount: Netto is een andere goedkope supermarktketen die een breed assortiment aan producten aanbiedt, inclusief veel biologische en lokaal geproduceerde opties. Netto’s prijzen zijn competitief, vooral voor bulk- en promotieartikelen.

4. Kaufland: Kaufland, hoewel iets duurder dan de bovengenoemde discounters, biedt een enorm assortiment aan producten, inclusief internationale voedingsmiddelen, uitgebreide versafdelingen en meer. Hun weekaanbiedingen kunnen bijzonder voordelig zijn.

5. REWE: REWE biedt een mix van betaalbaarheid en kwaliteit, met regelmatig indrukwekkende aanbiedingen op alles, van vers voedsel tot huishoudelijke producten. Het is ook bekend voor een uitgebreider aanbod van premium en biologische producten.

Tips voor boodschappen in Duitsland

  • Neem herbruikbare tassen mee: De meeste Duitse winkels rekenen voor plastic tassen.
  • Let op de openingstijden: Duitse winkels kunnen andere openingstijden hebben dan je gewend bent, vooral op zaterdagen en zondagen.
  • Controleer de betaalmethoden: Sommige winkels accepteren mogelijk geen buitenlandse creditcards.
  • Vergelijk prijzen en aanbiedingen: Kijk naar wekelijkse flyers en online voor de beste deals voordat je gaat.

Drogisterij artikelen Duitsland

Naast supermarkten bieden drogisterijen in Duitsland ook aantrekkelijke mogelijkheden voor slim winkelen. Wanneer je drogisterij artikelen in Duitsland koopt, kun je profiteren van lagere prijzen op alles; van cosmetica en huidverzorgingsproducten tot huishoudelijke artikelen en gezondheidsproducten.

DM in Duitsland

DM (Drogerie Markt) is een van de grootste drogisterijketens in Duitsland en staat bekend om zijn uitgebreide assortiment en concurrerende prijzen. Een bezoek aan DM in Duitsland kan vooral lonend zijn vanwege hun grote assortiment aan biologische en natuurlijke producten die vaak worden aangeboden tegen prijzen die lager zijn dan die in veel andere landen. Ook kunnen de prijzen van een merkproduct soms flink verschillen met de prijzen in Nederland. Soms betaal je voor hetzelfde product in Nederland tot wel een paar euro meer!

De Duitste drogist staat daarnaast bekend om zijn eigen merkproducten (zoals het merk Balea van DM) die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. Of je nu op zoek bent naar specifieke merken die niet beschikbaar zijn in Nederland of gewoon de beste deals voor dagelijkse artikelen wilt scoren: DM in Duitsland is een bezoekje waard.

Bovendien zijn er regelmatig aanbiedingen en kortingen in Duitse drogisterijen die extra besparingen opleveren. Het loont dus om de actuele folders te checken. Het winkelen bij een drogisterij zoals DM kan een leuke en slimme aanvulling zijn op je boodschappentrip naar Duitsland.

Boodschappen doen in Duitsland kan zowel een leuke ervaring als een manier om te besparen op boodschappen zijn, vooral als je de tijd neemt om de verschillende supermarkten te bezoeken en hun aanbiedingen te scoren. Combineer het met een bezoekje aan de drogist om ook nog eens flink te besparen op drogisterij artikelen in Duitsland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *