Tips tegen muggen
Lifestyle, Wonen

Zo houd je ’s nachts muggen op afstand

Zoem.. zoemmm… Lig jij ’s nachts vaak wakker van dit geluid? Er is niks vervelender dan lastig gevallen worden door muggen, waardoor je niet kan slapen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om muggen op afstand te houden. Ontdek onze tips tegen muggen!

’s nachts last van muggen

Muggen kunnen erg vervelend zijn. Ze zoemen in je oor en prikken je, waardoor je last krijgt van jeukende muggenbulten. Maar het wordt pas echt vervelend als je ’s nachts last van muggen hebt en ze je wakker houden.

Midden in de nacht op jacht gaan naar die ene mug werkt meestal niet. Daarom kun je beter maatregelen treffen om muggen op afstand te houden. Zo kun jij in ieder geval doorslapen!

Ventilator zorgt voor luchtstroom tegen insecten

Een ventilator werkt niet alleen fijn bij warmte, maar kan je ook helpen om de vijand op afstand te houden. Door de ventilator strategisch te plaatsen zodat de lucht over de lengte van je lichaam waait houd je muggen op afstand. Die houden namelijk niet van een sterke luchtstroom! Met deze tip sla je dus 2 vliegen (of muggen) in één klap!

Investeer in insectenhorren

Een langetermijnoplossing die het overwegen waard is? Dan hebben we het over insectenhorren. Zo komen insecten jouw (slaap)kamer niet meer binnen, zelfs als je het raam open hebt. Het is wellicht een wat grotere investering dan de andere tips tegen muggen, maar deze investering voor een permanente oplossing op maat is zeker het overwegen waard. Het is ook de perfecte oplossing als je graag met het raam open slaapt!

Hang een klamboe op

Een oplossing waar je misschien niet zo snel aan denkt, maar die wel degelijk effectief werkt, is het ophangen van een klamboe. Door deze klamboe om je bed te hangen en te sluiten als je gaat slapen houd je muggen en andere insecten op afstand. Zo wordt jij niet lekgeprikt en kun je lekker dromen!

Met het bevestigen van een haak aan het plafond hang je de klamboe eenvoudig op. Na de zomer kun je hem ook weer eenvoudig opbergen. Hoewel een mooie klamboe natuurlijk ook een romantische uitstraling kan hebben en je hem misschien wel wil laten hangen voor de sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *