moderne tuin met duurzame materialen
Tuin

Zo maak je een moderne tuin met duurzame materialen

Ga je een moderne tuin aanleggen? Als je veel tijd en geld investeert in je tuin, dan wil je natuurlijk dat je hier lang plezier van hebt. Daarom is het verstandig om duurzame materialen te gebruiken. Deze zijn van goede kwaliteit waardoor jij lang kan genieten van jouw moderne tuin! Weten welke duurzame materialen voor je tuin de beste keus zijn? Wij vertellen het je!

Waarom duurzame materialen?

Er zijn redenen genoeg om te kiezen voor duurzame materialen in je tuin. Je gaat in de natuur aan de slag, dus daar wil je wel een beetje lief voor zijn. Het kiezen van ecologische en duurzame tuinmaterialen zorgt voor minder belasting van het milieu, en als je ook nog eens gaat voor kwaliteit gaan deze duurzame materialen lang mee!

Wat zijn ecologische en duurzame tuinmaterialen?

Als je een moderne tuin met duurzame materialen aan wil leggen, is het belangrijk om te weten wat we hieronder verstaan. Dit zijn materialen die:

  • natuurlijk zijn (denk aan hout, planten)
  • duurzaam geproduceerd zijn (bijvoorbeeld met het FSC-keurmerk)
  • of gerecycled zijn / kunnen worden
  • een lange levensduur hebben

Als je een duurzame tuin belangrijk vindt, zijn dit dus factoren om op te letten. Het beste koop je deze ook nog eens lokaal om zo transport te verminderen.

Duurzame moderne schuttingen

Welke duurzame tuinmaterialen geschikt zijn in jouw situatie hangt natuurlijk af van het project. Voor het aanleggen van een terras zijn andere materialen nodig dan voor het maken van een tuinafscheiding.

Als we kijken naar een schutting, dan is hout waarschijnlijk het materiaal waar je het snelst aan denkt. Een houten schutting is gemaakt van natuurlijk materiaal, kan duurzaam geproduceerd worden, is recyclebaar en gaat met de juiste verzorging lang mee.

Wil je een moderne schutting? Dan is een schutting composiet echter het overwegen waard. Het heeft de uitstraling van hout maar de kenmerken van kunststof. Hierdoor is het heel makkelijk schoon te maken en gaat het lang mee. Zonder dat je er echt wat voor hoeft te doen!

Moderne tuin met vlonderplanken

Wat ook heel mooi staat in een moderne tuin is een vlonder. Met deze planken en hardhouten vlondertegels creëer je eenvoudig een mooie basis voor een moderne buitenlounge. Zelfs buiten kun je kiezen voor de populaire visgraat! Met een stijlvol buitenkleed en een mooie loungeset maak jij hier een fantastische plek om van het buitenleven te genieten!

En ben jij ‘eigenaar’ van de helft van de sloot? Dan zou je met een vlonder zelfs je tuin net wat groter kunnen maken. Met vlondertegels geef je deze een moderne uitstraling.

Nu rest alleen nog een zonnetje, een lekker drankje en fijn gezelschap voor een fantastische buitenzomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *