Tips voor BBQ rooster schoonmaken met ui citroen baking soda
Huishouden, Tuin

BBQ rooster schoonmaken: dit zijn de makkelijkste manieren!

Vind jij BBQ rooster schoonmaken ook zo’n vervelend klusje? Dat snappen wij, want: dat is het ook! Wij delen de makkelijkste manieren om je barbecue grillplaat schoon te maken, zodat je dit klusje eenvoudig kan oppakken en snel een schone barbecue hebt om lekker op te grillen!

BBQ rooster schoonmaken

Je barbecue schoonmaken is iets wat je zo af en toe gewoon moet doen, ookal is het een vervelend klusje. Het belangrijkste om regelmatig goed schoon te maken is het BBQ rooster. Dit is belangrijk voor de smaak van het eten en de veiligheid tijdens het grillen.

Makkelijke manieren om barbecuerooster schoon te maken

Een barbecuerooster is een vervelend en vies klusje. Gelukkig zijn er een aantal middelen waarmee je makkelijk het hardnekkige vuil en vet verwijdert. En het fijne is: dit zijn echte huis-, tuin- en keukenmiddelen! Ga aan de slag met een van deze opties:

  • Ui
  • Baking soda
  • Citroen

Eerst moet je de etensresten van het grillrooster verwijderen. Een goede manier hiervoor is het maken van een bal met aluminiumfolie. Een BBQ rooster schoonmaken met aluminiumfolie gaat makkelijk en zo zijn de etensresten snel verwijdert. Vervolgens ga je voor het ontvetten en grondig schoonmaken van de BBQ aan de slag met een van bovenstaande middelen. Net wat je in huis hebt!

Tips voor BBQ rooster schoonmaken met ui citroen baking soda

Barbecue ontvetten

Je barbecue ontvetten doe je het makkelijkst met een huis-, tuin- en keukenmiddel. Kijk wat je in huis hebt en ga aan de slag met een van de eerdergenoemde opties.

Barbecue ontvetten met ui:

Je barbecue ontvetten doe je makkelijk én duurzaam met een ui. Pak een grote witte ui en snijd deze doormidden. Schrob vervolgens het barbecuerooster met de snijkant van de ui. De sappen hiervan helpen om het vet en eventuele laatste etensresten te verwijderen van het BBQ rooster. Vervolgens kun je het grillrooster nog even afspoelen, maar dit is niet per se nodig. De ui draagt bij aan de smaak voor de volgende keer dat je gaat barbecuen!

Grillrooster schoonmaken met baking soda:

Baking soda is een perfect middel om mee schoon te maken, zo ook voor de barbecue! Voor het schoonmaken van het grillrooster van de BBQ maak je een pasta van baking soda. Hiervoor gebruik je baking soda en water in een verhouding van ongeveer 3:1. Bij 3 eetlepels baking soda betekent dit 1 eetlepel water.

Vervolgens smeer je het barbecuerooster in met de baking soda pasta. Dit geef je vervolgens de tijd om in te kunnen trekken. Ga dus 20 – 30 minuten aan de slag met iets anders, zoals de rest van je BBQ schoonmaken. Vervolgens schrob je met warm water en een spons de pasta van het rooster. Deze is weer schoon en klaar voor de volgende barbecue!

Barbecuerooster ontvetten met citroen:

Voor het schoonmaken met citroen ga je ongeveer hetzelfde te werk als met de ui. Snijd de citroen doormidden en gebruik de halve citroenen om het BBQ rooster mee in te smeren. Vervolgens laat je dit 1 á 2 uur intrekken. Daarna kun je met een schone doek of spons de etensresten en het vet afvegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *