Beste manier hoeslaken opvouwen makkelijk hoeslaken om matras
Huishouden

Hoeslaken opvouwen, om je matras krijgen en meer

Het kiezen van het juiste hoeslaken kan een wereld van verschil maken in je slaapcomfort. Een hoeslaken is enorm persoonlijk. Het beschermt je matras en voegt een extra laag comfort toe. Maar met zoveel opties en variaties, hoe maak je de juiste keuze en zorg je voor je hoeslaken?

Wat is de beste manier om hoeslaken op te vouwen?

Het opvouwen van een hoeslaken kan een uitdaging zijn door zijn elastiek en afgeronde hoeken. Met een handige techniek hoeft een hoeslaken opbouw echter helemaal niet zo lastig te zin.

  1. Steek je handen in de twee bovenste hoeken aan de binnenzijde van het laken.
  2. Breng de twee hoeken bij elkaar, waarbij je de rechterhoek over de linkerhoek vouwt.
  3. Herhaal dit voor de onderste hoeken.
  4. Vouw het hoeslaken dubbel zodat alle vier de hoeken bij elkaar komen.
  5. Leg het laken op een plat oppervlak en vouw het in drieën of vieren, afhankelijk van de grootte.

Voilà! Een perfect opgevouwen hoeslaken. Die kan je later strak en fris uit de kast halen.

Zonder moeite je hoeslaken om je matras krijgen

Om het hoeslaken gemakkelijk om je matras te krijgen, begin je met de hoeken aan het voeteneind. Steek de hoeken goed onder het matras. Ga vervolgens naar het hoofdeind en herhaal dit. Door eerst het voeteneind te doen, creëer je wat spanning waardoor het makkelijker wordt om de resterende hoeken netjes te plaatsen. Staat jouw bed met het hoofdeinde tegen een (schuine) muur? Dan is het misschien makkelijker om dit precies andersom aan te pakken.

Hoeslaken voor splittopper

Heb je een splittopper? Dan is een speciaal daarvoor bestemd hoeslaken de beste keuze. Dit type hoeslaken heeft een split aan het hoofdeinde, wat ideaal is voor verstelbare bedden. Zo kun je beide zijden van het bed onafhankelijk van elkaar verstellen zonder dat het hoeslaken in de weg zit.

Jersey of katoen: welk materiaal heeft de voorkeur?

De keuze tussen jersey en katoenen hoeslakens hangt af van persoonlijke voorkeur:

  • Jersey: Dit is gebreid en voelt daardoor zachter en elastischer aan. Ideaal voor wie houdt van een stretchy, knus gevoel.
  • Katoen: Dit is geweven en voelt glad en koel aan. Het is ademend en perfect voor degenen die een voorkeur hebben voor een frisser slaapoppervlak.

De dikte van je matras

Het is belangrijk om rekening te houden met de dikte van het matras bij het kiezen van een hoeslaken. Een hoeslaken moet goed passen, niet te strak en niet te los. En niet elk hoeslaken is voor elk matras geschikt. Check altijd de productinformatie: vaak wordt aangegeven voor welke matrasdikte het hoeslaken passend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *