Netflix huishouden account delen
Huishouden

Netflix account delen, hoe zit dat?

Met de opkomst van streamingdiensten is Netflix uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven. Het gemak waarmee we toegang hebben tot honderden films en series heeft ons kijkgedrag voorgoed veranderd. Maar zoals alles in het digitale tijdperk, veranderen ook de regels rondom het gebruik van Netflix. Recentelijk heeft Netflix veranderingen aangekondigd die van invloed zijn op hoe we ons account delen, wat leidt tot vragen over wat een ‘Netflix huishouden’ precies inhoudt.

Wat is een Netflix-huishouden?

Traditioneel was het delen van Netflix-accounts tussen vrienden en familie een gangbare praktijk. Volgens de nieuwe richtlijnen van Netflix, is een account echter bedoeld om gedeeld te worden door mensen die onder één dak wonen. Door het instellen van een Netflix-huishouden, waarbij apparaten verbonden via hetzelfde internet als de hoofd-tv automatisch deel uitmaken van dit huishouden, probeert Netflix het delen van accounts tussen verschillende locaties te beperken.

Netflix delen verandert

De beleidswijziging van Netflix richt zich op het gebruik van accounts buiten het gedefinieerde ‘huishouden’. Met technieken zoals het analyseren van IP-adressen en apparaat-ID’s, kan Netflix nu identificeren en eventueel blokkeren wanneer een apparaat buiten het hoofdhuishouden wordt gebruikt. Dit betekent dat vrienden die accounts delen, of kinderen die uit huis zijn maar nog steeds van het familieaccount gebruik maken, mogelijk beïnvloed worden.

Uitzonderingen en oplossingen

Ondanks de strengere regels, blijft Netflix flexibel voor situaties zoals studentenhuizen en gezinnen die wel onder één dak wonen. Ook voor mensen die reizen, zoals op vakantie gaan, zijn er geen beperkingen; je kunt nog steeds je tablet, laptop of mobiel gebruiken. Voor degenen die buiten het huishouden vallen, introduceert Netflix de mogelijkheid om een extra-lidplek toe te voegen voor een toeslag, waarmee je het abonnement legaal kunt delen buiten je huishouden.

Netflix huishouden toevoegen

Het toevoegen van een extra lid voor €3,99 per maand biedt een compromis tussen het volledig afsluiten van een nieuw account en het blijven delen binnen de grenzen van het nieuwe beleid. Deze optie maakt het mogelijk voor Netflix om inkomsten te genereren uit het delen van accounts, terwijl gebruikers toch enige vorm van flexibiliteit behouden.

Kijklijst behouden

Voor velen roept de verandering zorgen op over het verlies van hun kijkgeschiedenis of het bijhouden van de voortgang in series. Netflix stelt gerust dat bij het aanmaken van een nieuw account of het toevoegen van een extra lid, profielen, inclusief aanbevelingen en kijkgeschiedenis, overgedragen kunnen worden. Zo blijft je gepersonaliseerde kijkervaring behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *