Voordelen en nadelen robotstofzuiger
Huishouden

3 voordelen én 3 nadelen van een robotstofzuiger

Een robot stofzuiger klinkt wellicht als muziek in je oren en dat snappen we. Het kan een aantal voordelen hebben, maar uiteraard ook nadelen. Mocht je erover nadenken om een robotstofzuiger aan te schaffen, dan is dit een goede lijst om door te lezen. Zo ontdek je of een robotstofzuiger de juiste keuze voor jou is!

3 voordelen van een robotstofzuiger

Het bespaart je tijd

Een robotstofzuiger in huis kan je veel tijd besparen. Ook als je een hekel hebt aan stofzuigen dan kan dit apparaat de uitvinding voor jou zijn. Hoe chill is het als je lekker op je werk zit en je thuis komt en je huis is schoon? Of nog beter: het is mooi weer en je duikt het terras op. Laat je robotvriend dan maar het werk doen, kun jij je focussen op je cocktail.

Plekken die je normaal vergeet

Er zijn verschillende formaten, maar de beste keuze is een klein en compact formaat. Waarom? Het neemt de minste ruimte in in je woning en kan ook op plekken schoonmaken waar je met een normale stofzuiger niet snel bij komt. Onder de bank is een van de voorbeelden. Hoef jij je bank niet meer te verschuiven, win!

De technologie

Met de technologie bedoelen we dat er vaak een app beschikbaar is, zodat je de stofzuiger kunt bedienen vanaf je mobiele telefoon. Je kan dan helemaal instellen wanneer het apparaat moet beginnen met stofzuigen of waar die begint.

Daarnaast hebben ze goede sensoren, waardoor ze niet van de trap vallen of tegen een muur aanbotsen. Handig, want als hij van de trap afvalt dan ben je waarschijnlijk toe aan een nieuwe robotvriend.

3 nadelen van de robotstofzuiger

Niet geschikt voor alle vloeren

Het klinkt leuk, maar niet alle robotstofzuigers zijn geschikt voor alle soorten vloeren. Ook kunnen ze er moeite mee hebben. Het apparaat werkt minder goed op hoogpolig tapijt en ok op een vloer die onregelmatig is qua structuur. Je zou het kunnen proberen, maar houdt er rekening mee dat je dus voor een teleurstelling komt te staan als je hoogpolig tapijt hebt.

De prijs kan een ding zijn

Je hebt ze in verschillende prijsklassen, maar wil je een beetje stofzuiger aanschaffen dan kost dat best wel wat. Al ligt het natuurlijk ook aan het budget dat je wilt uitgeven of beschikbaar hebt. Vaak is het: hoe hoger de prijs, hoe meer opties het apparaat heeft.

Kleinere inhoud

Een robotstofzuiger is kleiner dan een reguliere stofzuiger en dat is fijn, maar dat betekent dat het ook een kleinere inhoud heeft waar het stof in terecht komt. Dat betekent dat je het reservoir vaker moet legen. Als je huisdieren hebt die veel haren achterlaten, kan het heel snel vollopen.

De keuze is aan jou en we weten zeker dat jij door deze voor- en nadelen een goede keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *